Vereniging van Penshonado’s

De Vereniging van Penshonado’s bestaat uit een grote verscheidenheid aan mensen. Wat ze gemeen hebben is het feit Nederlander te zijn in de leeftijdsgroep van 50 jaar en ouder en gekozen hebben voor Curaçao omdat ze “iets” met het eiland hebben. Bij sommigen komt dat omdat ze hier als kind hebben gewoond of zelfs zijn geboren omdat vader bijvoorbeeld bij de Shell, de Koninklijke Marine of in het Onderwijs werkte.

Andere leden hebben tijdens hun werkzame leven vaak buiten Nederland, dus in het buitenland, gewoond, bijvoorbeeld in Zuid-Amerika of het Verre Oosten en vinden op Curaçao iets van hun tropische en/of nostalgische verlangens terug. En er zijn mensen die na één of meer vakanties verliefd zijn geworden op het eiland en de magneetwerking niet langer konden weerstaan.

Wie zijn we

Als penshonado kan men heel verschillend bezig zijn. Sommigen zijn actief met een eigen onderneming. Anderen gebruiken hun kennis en ervaring om (gratis) locale bedrijven te adviseren of doen vrijwilligerswerk.

Sportief kan men zich uitleven op de golfbaan, met zwemmen, zeilen, duiken en vissen enz. Het weer is zelden een belemmering voor activiteiten buitenshuis. Het kan allemaal en bijna altijd. Vooral ‘s avonds is het heerlijk en nooit te koud om in de buitenlucht te zijn voor een BBQ-party of gewoon lekker te eten.

Maar het is zeker geen uitzondering als een penshonado na een dag vol zonneschijn bijtijds naar bed gaat om de volgende dag weer vroeg te kunnen opstaan om opnieuw te genieten van dit prachtige deel van ons Koninkrijk waar we allen van zijn gaan houden!

IMG_20140328_122233

Contact ons

Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Secretaris Vereniging van Penshonado’s

  • Cas Coraweg 18, Curaçao
  • Telefoon: +599 9 737 8903 / +599 9 517 8903
  • Bank: MCB # 13315802
Contact ons