Toerisme

Toerisme is een van de belangrijkste steunpilaren van de economie op Curaçao. Het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) heeft de taak het product Curaçao te helpen ontwikkelen en te marketen. Jaarlijks ontvangt Curaçao ca. 350.000 bezoekers uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. Daarvan is Europese met 140.000 toeristen per jaar (ruim 40 procent) het grootste contingent. Het CTB streeft er naar om het aantal Europese toeristen in de komende jaren van 160.000 naar 250.000 op jaarbasis uit te breiden.

De hotelinvesteerders waren oorspronkelijk geen grote ketens, zodat de toerist op Curaçao geen gevoel van massale high-rise hotels krijgt en waardoor de gasten kunnen genieten van een meer tropische sfeer.

Carnaval2

Hotels

De hotels zijn over het eiland verspreid waarbij de toerist al snel tussen de lokale bevolking terecht komt, wat bijdraagt aan de charme van het toeristische product Curaçao.

De toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden op Curaçao beperken zich niet tot een gebied, en de toeristen zitten verspreid over het eiland, waar ze op basis van hun interesse aan hun trekken kunnen komen. Dit kan in de vorm van duiken zijn of daar waar zee en strand centraal staan, maar ook dicht bij het uitgaansleven van de stad of op de rustigere plaatsen aan de Westpunt van het eiland. Curaçao biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden.